Muzica si gastronomie

 Sufletul meu nu aputut sa faca disociere pentru aceste cuvinte.

Ar fi minunat sa gatim mancare cu muzica pe fundal, si sa o savuram ca pe o muzica de calitate.

 A iubi sa gatesti are mai multe aspecte: sa aduci bucurie celor dragi, sa vezi ca poti sa faci o „ simfonie” culinara din cateva ingrediente, nu neaparat sofisticate, sa incarci mancarea cu energie pozitiva, cu dragoste , cu lumina.

 A gati cu bucurie e ca busuiocul in agheazma: sfinteste bucatele.

Nu incerca sa gatesti, sau mai bine spus, nu spera sa iasa bucate bune atunci cand esti trist, nervos, negativist, pentru ca rezultatul va fi pe masura sentimentelor tale, pe care, pe nevazute, le-ai impregnat in alimente, facand mancarea „fara sare si piper”.

Mancarea facuta cu dragoste, e de recunoscut de la prima inghititura, e ca o deschidere a unui cadou, e ca o invitatie la dans din parte unui partener dorit, e alunecarea in pasi de dans cu un partener care stie sa danseze.

O mancare grea e ca o muzica galagioasa, care te face sa-ti acoperi timpanele.Nu asta vrem; vrem o „pufosenie” chiar si atunci cand nu ai crede ca se poate. Dar pufoseniile pot fi si ursi, si elefanti,  asa cum pot fi si girafe sau iepurasi!

Cu ani in urma  ma delectam uitandu-ma pe Youtube la retete in limba engleza. Erau unele cunoscute, altele noi, dar toate se terminau cu un „enjoy it” (bucura-te)! Atat de mult mi-a placut acest indemn, mult mai mult decat „pofta buna”…pai chiar trebuie sa ai „pofta buna” pentru ca Dumnezeu ti-a pus in fata sa mananci, in timp ce multi rabda de foame, dar acest „bucura-te” mi se pare ca exprima ceea ce chiar trebuie sa facem la fiecare masa: sa ne bucuram ca avem ce manca, sa ne bucuram ca mancam in compania unor oameni dragi, sa ne bucuram ca suntem sanatosi si putem sa ne permitem acest lucru!

 Si o masa incepe cu un aperitiv simplu pe o muzica lejera, apoi un meniu principal pe un fond muzical  plin de sunete si armonii, (dar asta nu inseamna volum dat la maxim!),  si un desert savuros pe acordurile preferate de inima fiecaruia.

Orice masa si orice auditie se incheie cu un „Multumesc!”- pentru ca cineva a gatit cu drag si daruire, pentru ca masa in sine a fost un rasfat al simturilor, o relaxare intru-totul si o incarcare a bateriilor pentru alt episod de activitate!

Asadar, bucura-te si imparte bucuria aceasta ca sa o amplifici, ducand-o la un alt stadiu: fii fericit!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s