Natura

Numai cat rostesti acest cuvant si ai o stare de bine, o stare de bucurie launtrica, o stare de euforie. De ce? Pentru ca mintea noastra face conexiunea imediat cu tot ce este frumos in natura, cu imaginile care ne-au incantat, cu bucuriile oferite de ea, cu trairile oferite de spectacolele ei.

 Da, spectacolele ei, pentru ca natura este un permanent spectacol.

De cele mai multe ori  ne ofera spectacole superbe de lumini, sunete si colori, o insumare de superlativ pe toate planurile.

 Alteori vine cu spectacole dramatice, cu viituri, cu incendii, cu pierderi imense.

 Nu poti sa nu te opresti macar din cand in cand impresionat de un tril, de o floare… sau cei mai pragmatici de un mar deosebit, sau de un pom roditor, incarcat de roade, cu crengile ca niste maini care-ti ofera din roadele sale.

Vrei sa-ti incarci bateriile descarcate de zgomotul cotidian, de grijile zilnice, de incarcatura psihica a trecerii timpului in defavoarea rezultatelor concrete…. atunci ia o pauza.

O pauza in care sa nu te mai gandesti la ce te macina si te uzeaza.

 Fugi in primul loc care-ti poate oferi un colt de natura: malul unui lac, o padure, un munte. Descarca-ti sufletul de tot ce-l framanta. Lasa-te in voia naturii.

 Intins pe pamant, privind copacii, cerul, soarele, sau zapada, intinde bratele, desfa picioarele si acordeaza-te cu pulsul naturii. Incet , cerandu-i cu smerenie  sa te primeasca in bratele ei, sa te curete de negativitate, de griji, de probleme.

 Le va lua, punandu-le pe aripile vantului, care stie unde sa le duca si vei ramane calm, curat, increzator, puternic… pana vei reveni la ea cu aceleasi rugaminti si sperante.

Natura e izvorul vietii, la propriu si la figurat, e mana intinsa continuu a prietenului neconditionat care te accepta asa cum esti, fara constrangeri, fara delimitari.

Sunt atatea locuri frumoase si la care putem ajunge fara mare efort!

 Sunt atatea moduri de relaxare in natura, chiar si muncind!

Niciodata natura nu se repeta, e mereu alta, chiar in acelasi loc. E o multitudine de oferte muzicale, vizuale, de simtire, de gust, de miros!

kdeco.ro
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s