Sanatate

 Cuvantul sanatate ma duce cu gandul la „de la sine”, pentru ca asa ar trebui sa fie sanatatea, un dar firesc primit de la bunul Dumnezeu in momentul in care pleci in calatoria vietii.Bineinteles ca nu e asa uneori. In ultimul timp din ce in ce mai des.Copii nevinovati te privesc cu durere si nedumerire, cerand ajutorul, ajutor care e peste puterea nostra de cele mai multe ori.

Ii intinzi mana, te joci cu ei, dar nu poti sa-i privesti in ochi. In ochii lor micuti si curati persista aceeasi intrebare la care nu poti raspunde. In ochii aceia incarcati de lumina sperantei si curatenia gandului frumos nu poti privi dand un raspuns cinstit.

Cati dintre noi reusesc sa pastreze peste ani  privirea aceea clara, limpede, fara ape tulburi si „perdele” pentru minciuni, rautati, dorinte  vinovate? Cati dintre noi mai catadicsesc macar sa coreleze  minte-gand-vorba-privire, fara ascunzisuri, teorii „de nimic” pentru a-si masca intentiile reale, gandurile reale, sentimentele reale?

Dintotdeauna am crezut ca un suflet frumos nu poate emite decat ganduri frumoase. Un suflet „cazut” nu poate emana decat „pucioase”- adica ganduri urate, care duc la vorbe murdare si apoi la fapte de regretat.

Sa avem o privire curata… bun… asta inseamna sa curatam cat mai des hornul sufletului, sa aerisim , sa impregnam „uleiuri” de ridicare a starii de emitere-gand  frumos.

 Apoi, vom vedea ca si cuvintele vin pe masura: oneste, clare, frumoase.

 Nu mai trebuie sa „impodobesti” in cuvinte false, minciunite, ganduri rautacioase sau intentii reprobabile. Gura nu a fost lasata pentru acestea.A fost lasata sa vorbrasca lucruri frumoase, sa zambeasca, sa rada, sa cante,sa sarute, sa manance, dar in niciun caz sa emita asa-zise pareri personale urate.

 Pentru dejectii am fost inzestrati cu rect!

Unii vorbesc de „minciuna conventionala”, cand adica refuzi sau raspunzi ocolitor incercand sa fii diplomat. Dar respecta diplomatia sufleteasca! Aceasta va gasi oricand o modalitate frumoasa de a-ti expune corect parerile fara sa minti, sa critici, sa ocolesti.Nu e de preferat sa imbraci adevaruri in murdarie. Adevarurile, chiar si crude se pot prezenta frumos, ca unui copil pe care vrei sa-l inveti ca dulciurile au o masura.Alegand acestea ne protejam sanatatea noastra. In primul rand gandul e o energie care atrage raspuns, bun sau rau, apoi acel raspuns are implicatii multiple.Deci… daca nu vrem sa ne facem rau singuri sa ne curatam gandurile, vorbele, atitudinile.Rezultatele vor fi pe masura stradaniei noastre.

E primul si cel mai important pas catre o sanatate buna.Bineinteles ca la inceput va fi greu, ego-ul stand in umbra si dandu-ne ghes sa incalcam regula.Nu trebuie ascultat, ba dimpotriva sa-i dam bobarnace printr-o atitudine pozitiva.

you-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s