Octava sentimentelor

Paleta sentimentelor e ca si paleta culorilor… cateva culori principale cu o multitudine de nuante adiacente, tonuri mai calde sau mai reci, tonuri luminoase, tonuri intunecate.

Pentru acele  zile cenusii….da, sunt acele zile in care te trezesti morocanos, petreci ziua cufundat in griji si nori-negri, adormi greu cautand solutii la probleme, raspunsuri la intrebari.

Da, pentru aceste zile mi-am inventat un soi de  solfegiu mental, pe care-l reiau iar si iar pana reusesc sa alung norii negri din minte si ceata din suflet.

Cum vine asta? Pur si simplu am asociat fiecarei note  muzicale cate un sentiment pozitiv pe care  il vizualizez mental si incerc sa-l transpun in simtire. Odata ce simt ca ma inunda acel sentiment trec la urmatoarea nota – sentiment. De regula functioneaza acest joc, mi-am creat imagini si argumente care reusesc sa-mi aduca seninatatea si bucuria. Pana la urma viata ramane un joc si noua nu ne ramane decat sa cautam varianta castigatoare.

Do – Dorinta de schimbare: e clar, tristetea imi displace; e placut cand ploua…dar sa fie soare! Si caut soarele din  sufletul meu, cu rabdare si incredere.La drum! Do-resc !

Re – Regret ca nu mai sunt copil; fara responsabilitati, fara teme de baza!

Re – memorez scene frumoase din copilarie…haioase si calde, incarcate de multa dragoste, naivitate, credulitate.

 Mi – Mirajul /Minunea zilei de azi. Bun… a fost frumoasa copilaria, dar Dumnezeu mi-a mai facut un dar: ziua de azi, care, e absolut noua. Am doar de colorat activitatile, surprizele  si reusitele ei. Cu imaginatie  … colorez!

Fa – Farmecul zilei sau al situatiei. Absolut toate intamplarile, situatiile, evenimentele au si un dram de farmec. Trebuie doar sa-l cauti, sa-l gasesti si sa ajungi la acel zambet satisfacator, iata si ziua asta mohorata pana la urma m-a fermecat!

Sol –  Solar! Solaritate!

 Deja mintea face un prim pas de dans… daaaa, e bine, e frumos, e cald,e lumina, e zambet.

La –  Lacrimi de bucurie…cele mai de dorit. O expresie a unei trairi speciale, intense. Ele apar pur si simplu,  uneori chiar la o scena de film. Sunt scene absolut inedite din viata noastra! Au fost aceste momente si aceste momente au lasat amintiri. Nu-mi ramane decat sa accesez amintirile. Un alt acord muzical incadrat in pasi de dans!

Si – Sinergie…sifonul cu „bule energizante”. Deja am destule motive si stari adunate in suflet care cer paharul sprea a-l umple cu putin sifon cu „bule energizante” –  bucurie, amintiri, soare, farmec, miraj, dorinta.

 Do – Dobandire!

Da, am dobandit ce-am dorit in cativa pasi imaginativi simpli. Am dat deoparte jaluzelele, perdelele, draperiile gandirii mele pesimiste si limitative.

Da, e un intreg cantec si dans al schimbarii,  in culori luminoase  si calde!

Starea aceasta te imbratiseaza, te inunda, te defineste.

Simplu. Usor. La obiect.

2 gânduri despre „Octava sentimentelor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s