Nevoie de noi


„Oameni, oameni, semanati… 
Cu iubire, cararile… „

Intr-o lume preocupata de sine, in care EGO-ul a atins cote extreme, in care nu ne gandim decat la noi insine, ce sa facem si cum sa facem pentru a ne fi mai bine, undeva, deoparte, e o mana de oameni care au ales alta cale. O mana de oameni din ce in ce mai mica, dar care tine cu putere la principii de baza. O mana de oameni care, in „naivitatea” lor, spera ca prin exemplul propriu, prin perseverenta in fapte bune sa schimbe gandirea generala, sa-i faca si pe altii li se alature.

Nu ma gandesc aici la acele fundatii sau organizatii care au dus binele la alte cote.

E vorba de oamenii simpli, care au ales sa aplice in viata lor de zi cu zi omenia, daruirea, cinstea, corectitudinea, adevarul, deschiderea catre fapte dezinteresate.

E vorba de oamenii care iubesc sa-i faca fericiti pe cei din jurul lor asa, pur si simplu, manati de vocea inimii, de ridicarea constiintei la un alt nivel.

 Sunt oameni care s-au nascut asa, cu un suflet ce radiaza caldura si lumina , care traiesc si se hranesc cu  si din fapte frumoase.

 Sunt oameni care au trecut prin momente dificile si care au primit o mana intinsa sprea ajutor si au hotarat si ei la randul lor sa ajute.

 Sunt oameni care au inteles ca Dumnezeu ne vrea in fata lui mana de mana,  si care au decis sa intinda mana catre semenii care au nevoie de ajutor.
Poti fi de ajutor cu valori materiale, poti fi de ajutor facand gesturi sau fapte dezinteresate, poti fi de ajutor cu iubire, cu generozitate, cu o vorba de incurajare, poti fi de ajutor printr-un grup de rugaciune pentru cei care au nevoie, poti fi de ajutor trimitand ganduri  de binecuvantare, lumina, compasiune, empatie.

 Oricare au fost punctele de plecare si oricare ar fi metodele/mijloacele prin care o fac,  ei se integreaza in acelasi grup: al oamenilor- oameni.

Sunt multe persoane care au nevoie de ajutor. Daca nu le vezi inseamna ca nu esti conectat decat la interesele personale.

Ar fi frumos sa reusim sa facem „un lant” al acestor oameni, care vor si pot darui, un lant in care fiecare „za” sa fie parte a „nevoii de noi”,  implicandu-se fiecare cu ce poate: cuvinte, sentimente, fapte, timp, actiuni, daruri, invataturi, experiente.

Astfel, insistand pe drumul acesta si marind numarul de zale poate vom castiga lupta cu „lantul” celor care au reusit sa instaureze non-valorile pe pozitie de valori, sa considere minciuna, necinstea, tupeul, mita, obraznicia si multe alte deprinderi drept „calitati” necesare rezistentei in societate si chiar pentru a fi promovati in primele randuri. E greu, dar nu imposibil. Eu insa astept sa traiesc acest timp, al oamenilor pentru oameni.

you-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s