Ingerul zapezii

Ieri a nins. Asta-noapte a nins. Continua sa ninga frumos, cu fulgi mici si usori, dar care se aseaza temeinic, acoperind totul in alb.

E zapada aceea frumoasa, de poveste, alba, pufoasa si imbietoare la joaca. Asta e partea frumoasa a zapezii. Partea mai putin frumoasa e ca s-a asezat bine pe drum si daca ieri am facut fata cu brio in a-l curata, azi, cand am iesit si am vazut noianul de zapada, am avut un moment de descumpanire. Nu intrevedeam nicio solutie, cel putin nu singura.

Bun, se poate lucra de acasa, bun, ajungi la munca daca mergi putin pe jos si vine un coleg binevoitor sa te ia cu masina, bine, dar drumul trebuie curatat.

Constienta de puterile mele, am decis sa curat cat latimea unei lopeti, atat cat sa se poata  ajunge la strada. Nu e suficient, dar e un pas inainte. Apoi ar fi urmat sa facem echipa cu vecinii – cum facem de fiecare data – si problema ar fi fost rezolvata. Numai ca, atunci cand am ajuns la strada, tocmai trecea cineva  cu un tractoras cu lama de curatat zapada. „Ce util! As vrea si eu un tractoras din acesta!” a fost primul gand, apoi mi-am reprosat ca nu am fost indeajuns de spontana sa-l fi rugat sa ma ajute.

 Am acceptat ca pierdusem sansa si am curatat temeinic intrarea pe drum, acolo fiind adunata muuulta zapada de la lama care-si facuse treaba. Numai ce incheiam operatiunea, ca tractorasul se intoarcea. Zambind, fac din mana. Il rog frumos pe tanarul care-l conducea sa ma ajute. Fara sa insist se ofera sa curete  drumul. Parca era fericit ca ma poate ajuta. Intr-o jumatate de ora drumul nostru era eliberat de zapada adunata.

Apoi am facut cunostinta: am aflat ca se numeste Andrei si sta pret de vreo zece minute de mers pe jos de la noi. Am vrut sa-i platesc si m-a refuzat cu hotarare. I-am multumit din nou si i-am spus ca atunci ramane ca in vara sa-l invitam la un gratar. A fost incantat de propunere, am facut schimb de numere de telefon, spunandu-mi ca daca mai avem nevoie sa-l sunam.

Iti multumesc, Andrei!

Iti multumesc, suflet frumos!

Iti multumesc, Inger al zapezii!

Iti multumesc din toata fiinta mea!

2 gânduri despre „Ingerul zapezii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s