Sterge-ti privirea si alege iubirea!

O alta zi. Lumina inca se lupta cu intunericul, pentru a instaura puterea noii zile. O zi ca oricare alta pentru unii,  o zi determinanta pentru altii. Viata se scurge usor, pe langa noi, cu noi, in noi, depinde cat de mult constientizezi trecerea timpului. Inca o zi din maretul plan al vietii fiecaruia. Pornim cu dreptul, gandind in sinea noastra ca azi va fi o zi minunata, cu bucurii si lucruri frumoase. Incet-incet, lumina ia in stapanire pamantul,  victorioasa.

Cu zambetul pe buze si stralucire in privire astept provocarile zilei.

Ma uit in jur, atenta, sa vad fetele oamenilor. Preocupati, cu priviri in pamant, cu pas grabit, fiecare e aliniat la ceasul si programul sau. Nimeni nu are timp de nimeni. Parca e o lupta cu minutele, sau poate grijile au doborat bucuria de a fi aici, acum.

Privesc din nou cerul. E atat de senin, fara nori, fara semn de vreme rea. Uneori ma gandeam ca starea vremii influienteaza si starea noastra. Chiar daca ar fi asa, azi nu e cazul. Ma intreb in sinea mea daca numai eu vad frumusetea zilei. Da, cel putin in jurul meu, acesta pare a fi raspunsul.

Se cauta motive de nemultumire, motive de suparare, motive de intristare, fara rost toate, pentru ca pana la urma e doar inca o zi din minunata noastra calatorie pe-aici.

Nu e nevoie de bogatii, e nevoie doar sa apreciem ce avem. Daca avem sanatate, un suflet aproape, un acoperis, cativa prieteni de calitate si constientizam ca avem toate acestea, atunci sa ne curatam privirea. Ochii nostri vor sa se bucure si ei , sa arunce zambete, ocheade, sa rada, sa planga cu lacrimi de bucurie, sa lase sa iasa tot cantecul din fiinta noastra!

Ochii nostri au nevoie de seninatate, de imagini frumoase, de oameni frumosi, de intamplari fericite, de incantare!

Ochilor nostri le e dor de-un colt de natura, de-o floare care sa le treaca usor peste  pleoape, lasand  discret suavul ei parfum !

Preocupati, setati pe un ecran – de telefon, de tableta, de calculator – ochii fac doar niste miscari mecanice, conectati la informatie. Numai ca vor o pauza  de la aceasta conexiune!

Vor si ei sa se intalneasca cu alti ochi, sa schimbe priviri, sa vorbeasca in locul cuvintelor, sa imbratiseze, sa fie sarutati, sa sarute.

Involuntar, scot batista si-mi sterg ochii. Nu, nu e o lacrima. E doar dorinta de sterge orice urma de grija din privire, de a ma rupe de orice provocare care le-ar stinge bucuria din ei.

Azi e frumos. Si fiecare zi poate fi frumoasa. Important e doar sa ne “acordam” privirea. O privire frumoasa e cartea de vizita a unui om frumos. E ca mana intinsa care asteapta alta mana. E invitatia la petrecerea vietii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s