Daruri

Cu cat dai mai mult, cu atat primesti mai mult. Este o lege a Universului, pe care putini o recunosc si pe care si mai putini o aplica. Este o lege a rezonantei inimilor, a dragostei ce se reflecta in noi.

Invatam sa daruim de mici, din ciocolata noastra, sa impartim jucariile, sa impartim creioanele colorate si poeziile frumoase. Continuam sa daruim maturi  fiind, daruri mai mari sau mai mici, dar impachetate in dragoste, cu gingasie si responsabilitate.

Firea noastra, felul nostru de a fi ne indeamna ce sa daruim, cui sa daruim, cum sa daruim.

Aceste lectii le-am primit in primii ani si ni le-am perfectionat de-a lungul timpului, fiecare dupa sufletul si educatia sa.

A da, a darui, a oferi – trei moduri de impartasire a ceea ce avem cu ceilalti, celorlalti.

 De la a da binete, simplu, cu o fata zambitoare si inima deschisa, de la a da o imbratisare plina de dragoste, recunostinta, bucurie, pana la a da din ceea ce ai, impartind bunul tau cu cei dragi sau cu cei care consideri ca au nevoie.

A da, a darui, a oferi nu inseamna ca ne „descotorosim” de ce nu avem nevoie, ci inseamna ca facem un sacrificiu de buna-voie, din placere, gandindu-ne si la alte suflete. Darurile, oferta noastra, nu trebuie sa fie un “second – hand” pentru altcineva. Nimic din ceea ce daruim nu trebuie sa fie la jumatate de pret. Sa daruim exact cum am dori noi sa primim: frumos, necesar, util, nou.

Daruim cadouri, daruim sentimente, daruim incredere, daruim suport  si ajutor in situatii dificile. Oferim dragoste,  ne punem la dispozitia cuiva  de bunavoie pentru a-l ajuta sa rezolve o problema, sa  treaca peste o incercare, peste o situatie grea.

Prin ceea ce daruim ne definim. Prin ceea ce daruim ne inaltam in ochii lui Dumnezeu. Prin ceea ce daruim ne castigam impacare cu sufletul si constiinta noastra.

Fiecare zi ar trebui sa aiba acea “zeciuiala “ in darnicie, asa, simplu, fara retineri sau regrete.

 Astfel, in timp, ne vom aduna bogatii cu adevarat valoroase, ne vom atrage dragostea si binele, ne vom imbraca in mantii de “oamen frumosi”, stralucind cu-adevarat.

Oricine poate darui, oricat ar crede el ca nu are ce, ca nu poate. Sentimentul de daruire nu trebuie corelat  cu aspectul material.

Imi doresc sa daruiesc, imi doresc sa ofer – e ca si cum, plini de dragoste si smerenie ne punem in slujba celorlalti, facandu-le bucurii, iar noua aducandu-ne implire. O implinire deasupra titlurilor, conturilor, pozitiilor sociale.

Intai si-ntai suntem oameni si prima grija a noastra e sa-i  iubim pe cei din jur. Iubirea nu e numai cuvinte si declaratii. Iubirea e daruire, daruire transformata in cadouri, fapte si atitudine.

Publicitate

5 gânduri despre „Daruri”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s