Careul de asi

O noua viata, un nou inceput, un nou drum. Cararea se deschide usor pentru fiecare nou-venit. Destinul il ia de mana si-i ghideaza pasii. Un inger e undeva in spate calauzitor, mentor, veghetor.

Bagajele sunt in mana : patru carti pe care astrele ti le-au oferit ca ghizi pentru noua calatorie. Inca nu-ti  intelegi rolul, rostul, destinatia. Nedumerit, incerci sa te acomodezi intai, abia apoi sa intri in joc: jocul vietii.

De toate acestea ne lovim toti. Fiecare pleaca la drum cu un alt bagaj de sanse, cu alte carti norocoase, sau mai putin norocoase, fiecare are alte lectii, ispite, incercari de trecut pana la „numaratoarea finala”.

Prea putini pleaca la drum cu un careu de asi, inveliti in dragoste, fericire, siguranta, bunastare…toate din abundenta si din prima zi.

Majoritatea …pleaca cu niste biete carti – sanse de castig – minime. Insa odata intrat in joc  inveti regulile, iti cunosti partenerii, oportunitatile si apoi joci. Joci si  castigi. Joci si pierzi. Depinde de tine. Viata iti pune in pachet toata gama de carti-oferta: si durere si bucurie si sansa si nesansa si saracie si bogatie si fericire si nefericire… absolut toate sentimentele si posibilitatile, in variante diferite, totul reducandu-se la o „combinatorica sufleteasca”!

Unii ….porniti pe cai mari, cu sanse maxime de castig, reusesc sa se” imbete”  cu amagiri, cu lene, cu superficialitate si incet-incet pierd ce li s-a dat. Si nici de refacut careul nu mai au nicio sansa, pentru ca viata s-a derulat si-i prea tarziu cand constientizeaza…ori chiar nici nu realizeaza ca au irosit ani, sanse, viata!

Altii, cu niste carti mediocre, reusesc sa se mentina pe banda „de mijloc” mereu la limita, intre fericire si nefericire, intre om si “ne-om”, intre traire si letargie.

Norocosi sunt cei care de la inceput iau un start bun: traiesc in credinta, onestitate, harnicie, perseverenta, isi fac idealuri frumoase si trag necontenit  sa le atinga! Acestia nu au timp sa se planga pentru ca ei privesc mereu inainte! Acestia stiu ca “mana” se castiga, transpirand pentru fiecare “as”ce incununeaza fericirea si izbanda lor!

Acestia au termen de comparatie  doar “ce vreau sa fiu” si nu au timp nici de “capra vecinului” , nici de “amagiri trecatoare”, nici de de “fumuri otravitoare”!

Ei stiu ca ceea ce vor sa fie e ceea ce sunt, nu ceea ce au, nu ceea ce stapanesc, nu ceea ce conduc!

 E ceea ce sunt… in “goliciunea” lor, ca atunci cand au venit in aceasta calatorie: simplu…cu sau fara careul de asi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s