Dresorul de fluturi

E agitatie mare, dresorul de fluturi a stabilit azi spectacolul. Asa ca, o multime de fluturasi, de toate culorile si de toate marimile au pornit la “reprezentatie”. E „dansul fluturilor ” sau „dansul dragostei”, un dans-balans intre inima si suflet, intre constient si inconstient.

Cei mai micuti si mai naivi intra primii in scena cu un “biletel-siropel”, cu o privire inconjurata de obraji rosii-rosii, cu manute timide ce incearca sa ofere prima floare. Jocul lor e simplu, fragil, delicat, plin de gingasie si puritate. Dresorul le-a dat toate indicatiile, ei trebuie doar sa respecte zborul, sa fie atenti la aripi: si ale lor si ale partenerilor de zbor!

Urmeaza apoi fluturii mai maricei. Acestia au deja la activ cate o “reprezentatie”. Cunosc mai bine regulile – cred ei! – se avanta mai curajosi si mai puternici in dans, ametindu-se unii pe altii…Mai precauti, nu se apropie prea tare de lumina puternica, nu risca un zbor prea periculos, executa bine “acrobatiile”!

Punctul culminant al reprezentatiei sunt fluturii – seniori. Ei stau cu aripile lipite intai, urmaresc partenerul de zbor, il analizeaza, ii propun traiectoria, modul de zbor, finalitatea. Pornesc intr-un dans – vals/zbor- calculat, (cred ei!), dar ploaia sau vantul, ori o frunza, sau un alt future, oricand poate sa se interpuna in zborul lor. Zboara in tandem, cautand flori proaspete, cu parfum ametitor, cu petale de matase, ademenitoare.

Se feresc de florile ofilite, se feresc de neprevazut. Ca sa poata executa bine reprezentatia… merg sigur, dupa sunet si culoare, neabatandu-se de la scenariu, executand „pasii de zbor” la milimetru si la secunda!

Finalul reprezentatiei e o hora de fluturi, de toate culorile, marimile, o hora in care toti sunt antrenati in cercul schitat imaginar de dresor…cu miscari la stanga, la dreapta…intai incete, usoare, apoi mai repezi si mai repezi, de parca ar fi in criza de timp. La un moment dat toata aceasta hora ii sleieste de puteri, le intuneca ochii si, obositi, cauta fiecare un loc de odihna. Dresorul de fluturi e atent, are grija sa nu piarda vreun future, si-i aduna iar sub pelerina sa protectoare.

Mai sunt spectacole si mai este nevoie de ei!

3 gânduri despre „Dresorul de fluturi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s