Nu suntem toti luceferi


„Dacă-ţi urmezi steaua, nu poţi greşi destinaţia divină”. (Dante Aligheri)

Reusita e rezultatul unor eforturi depuse. Inveti, studiezi, analizezi, aplici, perfectionezi, improvizezi, inventezi chiar. Reusita vine dupa ce ai muncit ani si ani  incercand sa-ti materializezi visul, vine cand intreaga ta fiinta respira cu dorinta de-a transpune in viata ta ceea ce-ti ocupa mintea, sufletul , inima. Important e sa ai acea stare de preocupare, de cautare, de neliniste, pana reusesti.

Nu putem avea toti aceleasi preocupari sau aceleasi idealuri.

 Nu putem fi toti genii sau mari talente.

 Fiecare insa poarta in el „luminita sa”.

 Fiecare poate fi licuriciul ce aduce zambet si bucurie celui de-alaturi.

Cerul e plin de stele, fiecare avand traiectoria sa, fiecare avand lumina sa. Le privim si nu putem decat sa recunoastem ca toate sunt minunate. Cerul fara stele e ca viata fara vise, cerul fara stele e ca drumul fara capat, unde nimeni nu te asteapta si nimeni nu te incurajeaza.

Noi toti suntem stelute. Stelute ce raspandesc lumina si dragoste si empatie. Stelute al caror suflet lumineaza pana sus, la stelele de pe cer, facand legatura intre vise si realitati, intre vise si impliniri.

Oamenii, stelute intrupate, cu drum in lumina, cu teluri stralucitoare, cu putere de a transpune bolta cereasca in viata pamanteasca.

Oameni – torte  care-i ghideaza pe cei micuti, fiindu-le exemplu.

 Oameni – faruri de lumina – care stiu sa conduca, sa organizeze, sa implementeze proiecte si sa construiasca destine.

 Oameni – candelute care stau mereu in umbra, dar a caror atentie, grija si rugaciune e mereu indreptata spre binele celorlalti.

Oameni – licurici, vesnic poznasi si aducatori de zambete pe fata celor din jur.

 Oameni – artificii, care se aprind usor, ard usor, vin si pleaca din vietile noastre .

Oameni – lumanari, care ard pentru fiecare, care pun suflet in orice relatie si in absolut tot ce fac, de multe ori arzand si ei odata cu ceilalti, fara sa se economiseasca de la suferinta.

Sunt insa oameni – luceferi plini de har si dar, care  deschid  si lumineaza zari, care vad dincolo de puterea noastra de intelegere, care stiu sa traseze directii si sa genereze curente .

Nu putem fi toti luceferi, dar putem alege ca lumina noastra sa fie de folos si noua si celor din jur, putem alege sa aducem stralucire trecerii noastre pe-aici, sa incalzim, sa luminam, sa sclipim!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s