Zambet la puterea a treia!


„Fiecare om poartă în existența lui, cam trei sau patru generații.”
(Părintele Teofil Părăian)

Fiecare are acolo, in camara sufletului lui, o dorinta, dorinta care  e ca un alimentator de energie, ce-i da putere sa-si adune resursele si sa infrunte provocarile. Fiecare spera ca acea dorinta se va concretiza intr-o buna zi.

Unii viseaza sa castige la loto, altii sa-si faca firma un imperiu financiar, unii viseaza o pereche fotomodel, altii case, masini, iahturi.

Dorinta mea ascunsa in suflet e “zambetul la puterea a treia”, in care eu sa fiu baza piramidei! Ce  e asta? Adica trei generatii ale aceleiasi familii zambind fericite si primind viata cu fericire!

Asta-i ce-mi doresc!  Poate pentru unii e un fleac, dar pentru mine e absolut fantastic ca bunul Dumnezeu sa ingaduie  zile celor trei generatii sa-si suprapuna existentele, sa se bucure una de alta, sa-si impartaseasca ce au invatat de la viata, sa-si descalceasca misterele existentei  sufletesti.

Ce poate fi mai frumos decat o plimbare in parc  in care nepotica e supravegheta, insotita de mama si bunica?

Cum poate fi sufletul mai plin decat la o serbare la care cele trei sa se bucure de minunea de-a fi?

Mana de mana, ochi in ochi, crosetand zilele vietii in maiastra dantela, depanandu-si amintiri si croindu-si planuri impreuna, descifrand si invatand enigmele timpului. Impartasindu-si una alteia intrebari si raspunsuri, nedumeriri si convingeri, principii si perceptii.Impreuna, intr-o hora a timpului, trei generatii, trei reprezentari ale unicitatii feminine, trei exemplificari ale creatiei divine, invesmantate in valul vietii.

Sunt coplesita cand aud cum mi se spune ca fata mea are zambetul meu!

Poate mai seamana si in alte privinte cu mine, dar asta e pentru mine cel mai important, pentru ca si eu am mostenit zambetul acesta de la mama mea…

Uneori, chiar cu lacrimi in ochi de deznadejde sau suparare… si totusi cu zambet pe fata am primit viata cu drag pentru ca tot ce ne vine e dar pentru noi si trebuie primit ca pe un dar!

Astept, peste ani si ani …sa ne-mpletim zambetele a trei generatii si sa aducem lumina, soare si binecuvantare in jurul nostru!

7 gânduri despre „Zambet la puterea a treia!”

 1. Frumoase si nobile gânduri-dorinte,
  exprimate în cuvinte, expuse în rânduri.
  Un „Zâmbet la puterea a treia”,
  întotdeauna îl poate darui Femeia !

  Fii binecuvântat, Suflet nobil,drag !

  Apreciat de 2 persoane

 2. „trei generații ale aceleiași familii zâmbind fericite și primind viața fericită!” Un moment splendid în viață, când te întorci și te vezi cu tine în creștere și cea mai tânără generație plină de speranțe care te privesc ca pe un suflet matur.
  👍🤩

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s