Unelte

In fiecare zi e sarbatoare. In fiecare zi cineva decide sa devina unealta folositoare in mana lui Dumnezeu si sa iasa din mana celor care l-au folosit in scopuri personale.

Te folosesc sa-si pastreze scaunele puterii, te folosesc sa-si inmulteasca banii in conturi, te folosesc sa nu se uzeze ei, fizic si/sau psihic. Te folosesc sa-si economiseasca timpul si energia pentru placerile si viciile lor. Ajungi un robot care doar executa ordine, o unealta comandata, dirijata, nepretuita la justa valoare. Si daca intr-o zi ai cazut, daca la un moment dat nu mai dai randament… mergi la reciclare, apoi la gunoi. E nevoie doar de unelte competente. Unde incepe si unde se termina raportul just intre angajat si angajator? Cand se termina colaborarea si incepe exploatarea? Cu telefoane care suna permanent, cu sarcini care se suprapun, cu ganduri de „cum sa fac?”, cu nelinisti de genul ” oare e bine?” vietile noastre trec pe langa noi, inhamandu-se doar la telul „angajatorului”, caruia i se pare absolut normal sa dispuna de tine si de tot ce e al tau: timp, sanatate, energie, bucurie, luanduti-le una cate una. Timpul nu are oare aceeasi masura? Ba da, doar munca si-a modificat masura. Toate pana la un punct.

Un punct de lumina care te atentioneaza ca un far. Stop. Vrei timp si pentru tine. Vrei timp si disponibilitate pentru cei dragi tie, vrei timp si dispozitie pentru placerile tale, vrei timp pentru sufletul tau. Vrei timp sa devii unealta LUI.

Atunci, toate se aseaza intr-un alt plan, intr-un alt echilibru, intr-o alta directie. E drumul spre lumina, spre eliberare de griji si remuscari, e drumul spre multumire sufleteasca. Intri in acea stare de sarbatoare perpetua, in care, ridicat deasupra problemelor mici esti fericit sa fii in mana LUI, esti fericit sa fii unealta LUI.

5 gânduri despre „Unelte”

 1. Celor mai multi „sfinti” le mai lipseste un lucru pentru a iesi din sistemul Legii. Lepadarea lucrurile lumii idolatre, de sine si chiar de frate, de a lua ca reper Adevarul transparent, Singurul care ridica Sufletul din moarte…
  O zi cu liniste si pace în Sufletu-ti frumos !

  Apreciat de 2 persoane

 2. Ma bucur enorm cand vad ca exista oameni frumosi care gandesc asa si care nu pun cele lumesti pe primul loc.
  Cu adevarat fiecare zi e o sarbatoare, o sarbatoare a sufletului. Sunt sigur ca suntem mult ma fericiti atunci cand iesim in natura, cand respiram aerul curat al diminetii, cand admiram un peisaj sau cand ne amintim cu drag de copilaria la tara si incercam sa o reproducem.
  Felicitari, Ana, pentru crezul tau!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s