Elixirul dragostei

Astazi m-am intalnit din nou cu EI.

E primavara, e cald, e bine. Iarba a inceput sa rasara, naiv, impartind pamantul cu viorelele. Lumina, soarele, caldura dulce, renasterea vegetatiei, toate te-ndeamna sa-ti cauti „de lucru” pe-afara. Se simte nevia de comuniune cu primavara in cel mai sublim mod posibil.

Si astazi, venind spre casa, i-am vazut iar. Nu ca nu i-as mai fi vazut de mult timp, dar astazi a fost o intalnire mai „asezata”, avand timp nu numai de salutul insotit de zambet din suflet, ci si o clipa de tacere admirativa, comuna, asupra imprejurimii.

Nu stiu cum se numesc. Ne intalnim uneori in drum spre, sau dinspre casa. O EA si un EL . SOT si SOTIE. Frumosi amandoi, imprastiind un aer aparte pe unde trec.

Acum cativa ani EL a suferi un accident cerebral, marcandu-l fizic. Initial abia putea merge, incet, tinut de mana, ghidat, ajutat sa-si pastreze echilibrul, de catre EA. Zi de zi, plimbare, grija, antrenament si tratament. Si mai presus de toate multa dragoste. Cand le vezi privirile nu ai nevoie de cuvinte. Ai sentimentul ca sunt unul, ca gandesc, simt, traiesc de parca ar fi unul.

Acum, dupa ani de la nefericita intamplare, lucrurile stau altfel. Pentru cine nu stie cu greu si-ar da seama prin ce au trecut. Pentru cei care stiu nu-i decat un sentiment de admiratie, de convingere ca iubirea muta muntii, ca dragostea e cel mai bun medicament.

Si azi ca si alta data, amandoi, in liniste, zambitori, draguti, finuti, doi oameni minunati care-si poarta iubirea pretutindeni, puternici si de admirat.

Ei sunt dovada clara ca elixirul dragostei exista. Sunt sigura ca nu sunt singurii, suntem multi care am fost binecuvantati de Dumnezeu cu aceasta potiune, dar pentru ei totul pare a fi la superlativ.

Inca o dovada ca viata minunata o fac oamenii minunati, sau poate ca oamenii minunati isi fac si ne fac viata minunata…

2 gânduri despre „Elixirul dragostei”

 1. Când cerul este luminat de razele Luminii Sfinte absolute,
  Iar câmpul este înverzit, udat de ploi si apele din Munte,
  Tot ce e viu se bucura si cânta, înalta imn de multumire,
  Celui ce în curând revine; El Este Mare Preot, Profet, Rege si …Mire !
  O duminica plina de liniste, pace si bucurii depline, Suflet frumos !

  Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s