FRIVOLITE

Sau Tatting… În engleza…

Am primit în dar prima „bijuterie” lucrata în stil Frivolite de la mama…

O minunăție de lucru, de care m-am îndrăgostit din primul minut.

Eram extaziata, ceva atat de delicat nu mai văzusem. Nu înțelegeam nici cum a fost lucrat, nici cum pot mâinile noastre sa facă lucruri atât de fine. Rozetele ma duceau cu gândul la structura apei. Aveam sentimentul ca cineva a adunat „moleculele” într-o priveliște de vis.

Acum, am o colecție de frivolite-uri și ori de câte ori îmi place o persoana în mod special, găsesc motiv să-i duc în dar un „frivolite”.

Fac acest lucru pentru ca oamenii frumosi sunt pentru mine ceva special, ca niște daruri deosebite pe care mi le oferă viata. Și, „posesiva”, daruindu-le un frivolite, am sentimentul ca au semnătura mea, etichetați drept „oameni frumosi”.

Oamenii „frivolite„, sunt spumosi, veseli, ușori, deschiși, curați, oameni care întind mana la nevoie, care te prind în brate atunci când viata te trântește, oameni care te invita sa dansezi dansul vieții împreună cu ei, elegant, delicat, uniform, ca molecula apei, precum mișcarea apei line și limpezi.

Vietile lor, anturajul lor, faptele lor, se încadrează în echilibru, armonie, delicatețe, mărinimie, făcând un scut împotriva „celor tulburi”.

Peste ei, planează destinele lor, ca niște „copertine – frivolite”, desemnându-le traseele și ajutându-i sa descopere lumina, lumina care ne îmbrățișează pe toți.

11 gânduri despre „FRIVOLITE”

 1. Astea sînt mandale, eu așa le știu! Tocmai mă întrebam la primul articol ce-or fi și-am văzut acum poza 🙂 Eu am colorat cîteva și chiar săptămîna trecută am făcut una pentru fiu-meu la școală, chiar mi-am propus să mai iau sau să mai printez. A ta pare croșetată, nu știam că sînt și-n alte variante.

  Apreciat de 4 persoane

  1. Mandalele au cu totul alta semnificatie.
   Seamana, intr-adevar, uite cum nu m-am gandit niciodata…
   Frivolite- ul – este doar lucru de mana, cu rezultate fie in bijuterii (cercei, coliere, bratari), fie milieuri sau fete de masa, fie ca ornamente pentru diverse obiecte de imbracaminte: ii, bluze, etc.
   Multumesc mult !

   Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s