EVE

Melodia postata e frumosa, provocatoare….Versurile, cu o puternica tenta sociala, nu sunt nicidecum un indemn la dans … dar grupul sugereaza puterea celor multi.

Eu insa, vazandu-l, am plecat cu gandul la un alt aspect pe care mi l-a sugerat, acela al frumusetii femeii, frumusete transpusa in mii de forme si reprezentari.

Blonde, brunete, satene, roscate, sau cu parul multicolor, cu plete sau tunse baieteste, mai slabe, mai plinute, cu ochi deschisi la coloare sau negri ca taciunele, cu piele alba, galbena, bronzata sau neagra ca abanosul, cu unduiri provocatoare sau miscari rigide, cu coapse de clepsidra, dreptunghi, mar sau para, cu zambet geometric, ca o schitare de ridicare a comisurilor buzelor sau cu zambet larg, primitor in suflet, cu bratele pe langa corp, lasandu-te sa iei initiativa sau cu brate intinse, chematoare, toate sunt Eve, intr-o multitudine de reprezentari.

Frumoase, dragastoase, sensibile, sufletiste, printese si zane, muze si inspirationale ele stau in lumina stralucitoare din jurul nostru sau in sufletele noastre, aducand bucurie, bine, liniste.

Ca si in cantec, fiecare, in felul ei, executa/interpreteaza intr-un mod personal dansul vietii, dandu-i tenta personala si alegandu-si culoarul destinului…

Absolut toate dorindu-si dragoste, luptand pentru ea sa o gaseasca, sa o pastreze, sa o daruiasca, sa o transmita, sa o impartaseasca.

Absolut toate punand fericirea ca marele tel al vietii, fericire in bratele iubitului, visand si construind vise si planuri, cladind, la propriu si la figurat, omuleti si destine.

Indragostite de frumos si promovand frumosul, indragostite de gingasie si purtand-o precum haina zi de zi, marinimoase, subtile, inteligente, generoase pana la sacrificiu, delicate, ne intersectam cu ele la orice pas si le primim cu drag in vietile noastre din prima secunda pana la cea din urma.

Ele sunt florile care nu au mai vrut sa se ofileasca si si-au dorit sa fie zeite creatoare, ele sunt sufletele care dau viata, educa, indruma, formeaza.

Ele sunt inima deschisa si intinsa pe tava iubirii, cu riscul de sacrificiu.

Ele sunt veghetorii de taina, sfatuitorii in momente de cumpana, sunt sustinerea la incercari, sunt speranta in victorie.

Ele sunt Evele Universului, care precum spitele unei rotite, fac mecanismul sa mearga, fragile si puternice in acelasi timp, sunt magnetii care atrag si tin aproape ,sunt picaturile de apa pentru cei insetati, sunt plajele de odihna pentru cei obositi, sunt reculegeri, sunt ademenire, sunt refugii, sunt peroane, sunt crengi de care ne agatam, sunt flori pe care le mirosim, sunt tablouri pe care le admiram, sunt apa, aer si paine, sunt hrana pentru suflet, provocare pentru minte, sunt totul.

6 gânduri despre „EVE”

  1. Femeia „Eva” este una dintre cele mai subtile, complexe, tainice si paradoxale forme de viata a creatiei Divine. Este desavârsirea capodoperei geniale, incomprehensibile a lui Dumnezeu, prin care omul, creat desavârsit, dupa chipul si asemanarea Creatorului sau, poate atinge nivele infinite ale evolutiei si perceptiei fericirii, absolute, atemporale, nelimitate, depasind limitele frontierelor relativismului dintre viata si moarte, prin încrederea în Cuvântul întrupat în Fiul omului, din Femeia „Eva” si din Dumnezeu, prin care avem cu totii harul sa ne facem copii ai Sai, mostenitori împreuna cu El ai Împaratiei cerurilor elevate în Spirit Sfânt si Adevar.
    Sa ai o seara si o saptamâna sublima, draga Ana !

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s