Renunțări

De-a lungul vieții renunțăm de bună voie, de nevoie, din diverse constrângeri la oameni, la obiceiuri, la convingeri, la lucruri, la locuri…

Ceea ce la un moment dat este valabil și pare înscris în programul de viață se poate schimba radical.

E frumos când renunțăm de bună voie la obiceiuri nesănătoase ori nefolositoare, e frumos când renunțăm la locuri pentru un confort sporit, pentru un servici mai bun, e frumos când renunțăm la lucruri pentru a ne înnoi…

Dureros e când trebuie sa renunțăm la relații dragi, la oameni dragi, fiecare urmând-și destinul, dureros e când viața îți impune schimbări radicale, pentru sănătate, pentru binele cuiva, pentru alte motive.

Cu fiecare renunțare rupem o bucățică din noi, încercând să ne adaptăm.

Alteori, dorind să atingem stadii superioare în trecerea noastră pe aici, ne modelam, formând un nou om, mai bun, mai răbdător, mai tolerant, mai precaut, tot cu renunțări la atitudini, sentimente, obiceiuri.

Schimbarea include renunțare.

Renunțarea presupune schimbare.

Sunt oameni maleabili, care se adaptează ușor la schimbări, sunt oameni care cu greu fac schimbări, chiar dacă suferă.

Important este doar să încercăm sa fim lucizi, detașați, obiectivi, înțelepți, cu încrederea că absolut orice ni se întâmplă este bine gândit în planul divin.

Începem sa acceptam renunțarea la lucruri mici, exersam, pana ajungem la renunțarea finala.

Orice renunțare e doar o trecere la alt nivel, în jocul vieții.

10 gânduri despre „Renunțări”

 1. Ce-a mai dificila si aproape imposibila renuntare, dpmdv., este renuntarea la sinele si orgoliul propriu, înscris în genomul fiecarui om nascut natural, normal din femeie pe Terra.
  Si, când te gândesti cât de greu I-a fost, chiar si Fiului omului, Hristos aceasta „lepadare de sine” te întrebi pe buna dreptate, cine în zilele noastre mai reuseste aceasta performanta, singura Cale, de a trece la nivelul superior sufleteste si spiritual elevat, (înaltat) al dimensiunilor ceresti, sfinte, binecuvântate, fericite, atemporale … 🙂
  O zi binecuvântata cu liniste si pace în Suflet, draga Ana !

  Apreciat de 1 persoană

 2. „Absolut orice ni se intampla este bine gandit in planul divin”. Ana, articolul tau mi-a mers direct la inima si aveam mare nevoie de aceste ganduri. Rugaciunea de ieri pe care am scris-o vine ca urmare nu doar a apropierii Saptamanii Mari, ci si a unui episod extrem de dureros. Cand esti pasionat de ceva, muncesti pentru acel vis, crezi din toata inima ca vei reusi, chiar mai mult, ti se zice la telefon ” sunteti invitat in cursul zilei de maine la birou”, capeti un entuziasm fantastic. Bucuria insa piere de indata ce ajungi acolo si in loc de sa mergi la birou, esti pus sa mergi de la un terminal la altul ( e vorba de plane spotting, fotografia de avioane ). Nici macar nu ti se da sansa de a iti citi CV-ul, de ati vedea pozele pentru care te-ai zbatut atat de mult sa le faci, investind si crezand ca totul va fi bine. Am suferit mult, am plans chiar, am vrut sa rup pozele. Insa mi-am amintit ce si cine sunt. M-am intors la mine, sufletul care isi cauta pacea si ii e drag sa scrie pe blog si sa impartaseasca experiente captivante, sa scrie despre locuri unice si despre traditii frumoase.
  Cu adevarat, Dumnezeu are un plan pregatit, un drum, pentru fiecare dintre noi. Orice am face, oricat de mult am dori, nu ne putem abate de pe el. Am inteles asta, am invatat sa accept bucuria lui Azi si ma bucur ca am revenit la mine.
  O dupa-amiaza frumoasa sa ai! :*

  Apreciat de 2 persoane

  1. Cred ca vei primi un job mult mai bun, care te va împlini și-ți va aduce satisfacții. Uneori „Raul” care ni se întâmplă e spre binele nostru. Aștept sa primesc o veste de la tine care să-mi confirme și bucuria de a primi ceea ce dorești, pe măsura sufletului tău frumos!
   Indemnul meu este sa ai răbdare și încredere! ☺️

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ai dreptate. Eu niciodată n-am știut să am răbdare cu mine și cu siguranță de aceea tot primesc astfel de lecții.
    Ceea ce îmi doresc cu adevărat este un singur lucru: să dăruiesc. Nimic nu e mai frumos pentru mine decât să văd că gândurile mele ajung la sufletul celor care mă citesc și că primesc răspuns intr-o forma sau alta. Fie prin scris, fie prin viu grai. Astfel știu că am adus binele în viața cuiva, l-am făcut să zâmbeasca sau sa isi ridice privirea. Sa devina din nou puternic și încrezător în propriile forțe. E minunat sentimentul și ma simt binecuvântat că am primit acest dar neprețuit. E mai important decât orice altceva. Victoria mea este victoria ta. Reusita mea este reusita ta. Mereu împreună, pur și simplu.
    Este motto-ul meu de viață 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   2. Atât timp cât crezurile tale în viata sunt atât de frumoase fii convins ca și viata te va răsplăti într-un mod frumos.
    Ceea ce trimiți, aceea vei primi, mai mult, mai frumos, mai bun.
    Eu aștept să-ți citesc articolele, pentru ca ai talent.
    O zi frumoasa, cu bucurie și binecuvântare! 😊

    Apreciat de 1 persoană

   3. Îți mulțumesc pentru gândurile minunate! Am încredere că va fi bine. Deja este. Pe 1 mai fac abia doua luni de activitate și ceea ce am reușit până acum stârnește multa fericire, apreciere.
    O seara minunata sa ai! ^_^

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s