Drăguța

E a doua oară că încep această poveste…

Drăguța nu era numai drăguță, era chiar frumoasă, dar așa-i plăcea ei sa spună despre ea: „ca e o drăguță „. Singură la părinți, părinți cu o situație frumoasă și profesional și material, dar care aveau mereu pretenții tot mai mari de la ea. Timpul pusese o barieră la nival sufletesc între ei, răceala era ceva obișnuit în relația lor. Sufletul ei căuta căldură în prietenii, în relațiile cu cei cu care întra în contact și găsea afinități.

A crezut când s-a căsătorit că viața i-a adus alături sufletul cald după care tânjea. A aflat curând că interesul fusese pe prim plan și nicidecum aprecierea ei nici ca femeie, nici ca om, nici ca prietenă.

S-a avântat cu și mai multa dăruire în ceea ce-i ieșea de minune: rezultatele profesionale și educația copilului…

Apoi… cum spunea ea, amar, cu ochii umezi, ascunzând durerea într-o expresie metaforica, a devenit „seif cu bijuterii”…

M-am întrebat deseori de ce nu a vrut să-și opereze „bijuteriile”, de ce a ascuns problema aceasta majoră.

M-am întrebat dacă în spatele alegerii ei de a nu lupta cu boala au fost oboseala sau dezamăgirea sau depresia sau altceva ce nimeni nu a știut.

Viața e un dar pe care trebuie să-l păstrăm cu sfințenie și durerile se suportă poate mai ușor când sunt împărtășite cu oameni buni și dragi din jur.

Asa cum facem „share” la atâtea noutăți, la atâtea frumuseți, poate ar fi bine sa învățăm sa facem și un „share” al problemelor noastre majore.

Nu înseamnă că vom găsi neapărat soluția, dar poate că greutatea durerii va fi puțin mai mică.

8 gânduri despre „Drăguța”

  1. Da, cred ca deși se „socializează” ca în nicio alta perioadă multi sunt mai singuri ca niciodată…
   Si ceea ce e mai trist e ca era din lumea medicală , cunoscând foarte bine, cel puțin la nivel teoretic, problema.
   Mulțumesc pentru lectura, apreciere și comentariu!
   O zi frumoasă, alături de oameni frumoși! 😘

   Apreciat de 1 persoană

 1. Îndepartarea continua si nefericita a omenirii de credinta reala în Dumnezeul Cel Viu si Adevarat si atasarea de dumnezei morti, creati dupa chipul si asemanarea omului, este cauza tuturor efectelor negative care planeaza pe întraga planeta albastra, iar EGOismul, invidia, mândria, aroganta, competitiile, ura, tradarea, lasitatea, prejudecatile si frica de Legi si institutii omenesti nedrepte si înrobitoare, determina persoanele la neîncredere unii fata de altii, închizându-se în ei însisi si consumându-se într-un „foc” ce arde mocnit sensibilizând si distrugând imunitatea naturala a organelor interne favorizând moartea prematura.
  Goana dupa acumularea de lucruri materiale ce depasesc necesitatile „unora”, de zeci, sute, mii sau zeci de mii de ori mai mult decât media, uitând ca A FI, este mult mai esential decât A AVEA, duce omenirea la un dezechilibru extrem care se va finaliza cu o anarhie, pierderea de sub control a maselor, care devin din ce în ce mai constiente de nedreptatile celor ce conduc acest sistem piramidal mondial, iar pe fondul nemultumirilor maselor, piramida sistemului „omului faradelegii” începe a se cutremura, riscând sa se demoleze definitiv.
  Un Weekend binecuvântat cu liniste, pace si bucuria eterna a plenitudinii Vietii !

  Apreciat de 2 persoane

  1. Din păcate, deși e trist, tot ce ai scris este adevărat, dar poate că stă în puterea noastră să începem, cu pași mici, să facem schimbările necesare sa reușim să fim fericiți și împliniți sufletește.
   Mulțumesc, Iosif, pentru lectură, pentru păreri și completări!
   Îți doresc o duminică frumoasă! ☺️

   Apreciază

  1. Ai dreptate, din păcate nu pot fi rezolvate, Pot fi însă cerute păreri, ajutor, sfaturi, pentru că atunci când ești implicat într-o problemă de multe ori nu alegi soluția cea mai bună.
   Mulțumesc mult pentru lectură și comentariu.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s