Egregor

Încerc să înțeleg rostul timpului, dar se pare că misterul se adâncește.

Cu o structură de om care se vrea corect, care încearcă să trăiască în bunătate, în cinste, în adevăr, în frumos, pare că șansa de a găsi autostrada vieții e din ce în ce mai mică, dacă nu chiar imposibil de găsit.

E clar, autostrăzi nu vrem să avem. Suntem însă din ce în ce mai performanți în a săpa tunele tot mai lungi, îndepărtând luminițele de la capetele lor din ce în ce mai mult. Până și luminițele din suflete par doar să pâlpâie.

Încerc să sper că sunt cazuri puține când cei cărora le dăm copiii în grijă (plătiți fiind pentru aceasta) își bat joc de îndatoriri.

Vreau să găsesc o scuza pentru preoții alcoolici, pentru cei care adună bani, spun ei că pentru cauze onorabile, dar se dezic apoi, pentru scandalurile din interiorul bisericii, pentru putere și avantaje materiale, ori alte mizerii umane.

Încerc să cred că sunt încă medici care profesează din dorința de a te face sănătos, fără să pretindă bonusuri, dar cei mai mulți încalcă jurământul depus.

As vrea să cred că lumea justiției e dreaptă, că sunt puține erori, și puțini corupți, însă mi-e teamă că iar mă înșel.

Respect oamenii, pentru munca, învățătura, diplomele lor, însă pretind ca ei să se riduce la nivelul pe care li-l impun aceste titluri.

Mereu am dat gir politicienilor noi, sperând că sunt onești, că sunt pentru noi, „purtătorii de vot”, însă m-au dezamagit mereu.

Încă mai sper că suntem un popor cu valori, încă mai cred că cei care ne reprezintă vor pune interesele celor mulți deasupra interesului personal.

Undeva, dorințele astea cred că sunt în sufletul multor români, formând un egregor al omului simplu, dar curat și frumos. Pentru că este posibil.

Pentru că fiecare a pornit la drum curat și frumos fiind.

Să aprindem lanternele…

Luminița lângă luminița, în năzuința.

Să fie : Sinceritate, Unire, Credință, Corectitudine, Exemplu, Schimbare!

SUCCES!

24 de gânduri despre „Egregor”

    1. Pentru că așa se vrea, din pacate. Altădată as fi spus că numai „de-afară” se vrea, dar acum realizaz că e la fel de mare dorința celor „dinăuntru”. 😔
      Vă mulțumesc mult pentru lectură și comentariu!

      Apreciază

      1. Nu m-am referit la un singur tur, ci la o repetare a atitudinii electoratului, o impunere mai pregnantă fiindcă semnalele de la europarlamentare au început a fi complet ignorate. Dacă se vor prezenta suficienți, vom avea un singur tur, dar e puțin probabil.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Eu privesc lucrurile mai optimist. De fapt, rolul președintelui este destul de redus și a fost redus mai mult în ultimii ani. Realist, până la parlamentare nu putem avea mari așteptări. Sper doar în niște semnale care să arate voința de a schimba administrația. Mai sper să se izbutească evitarea inflației masive care ne-ar afecta pe toți (încă îmi aduc aminte de începutul anilor ’90).
        După parlamentare trebuie să avem așteptări și pretenții foarte mari de la câștigătorii care se prefigurează.
        Organizatorii de afară sunt aceiași din mai, aceleași lepre. Schimbarea de atitudine arată că le este frică. Eu îmi doresc să fie schimbați toți odată cu întreaga administrație.

        Apreciat de 1 persoană

  1. Cu toții ne dorim „mai binele”, e normal sa fie asa. Fiinta umana cand tinde, face primul pas spre dezvoltare. E important, cred eu, ca lectie dupa atatia ani si dupa pahare cu amar, sa ne pastram echilibrul si sa lasam in noi doar acele asteptari cu sorti reali de izbanda. Nu de alta, dar sa rezistam pana la… urmatorul pahar. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. „Mai binele” nu ni-l va face nimeni, ci noi, prin atitudine și implicare.
    Probabil că mulți se tem de pierderile pe care le-ar suferi prin „curățarea sistemului”.
    Nu ne rămâne decât să „bem paharul”…
    O săptămână frumoasă!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ana, nu ştiu dacă mai ieşim din prăpastie. O săpăm singuri zi de zi. Mă îngrijorează şi mă întristează tot ce văd şi tot ce citesc. Nu mai există înţelegere. N-aş vrea să o dau în politică, subiectul nu e despre asta. Dar zilele astea m-au speriat tare. Să nu ai pic de înţelegere faţă de nimeni, să scuipi şi să arunci noroi în toţi cei care au altă părere… e de speriat. Şi sunt tristă tare din cauza asta.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu pot să înțeleg nici eu, nici gândirea, nici comportamentul, nici responsabilitatea. La ce bun strămoși vrednici la așa urmași!
      Te înțeleg și mă înțelegi și mai sunt mulți, dar nu îndeajuns de mulți.
      O săptămână frumoasă, atat cât se poate! 💝🤗

      Apreciat de 1 persoană

  4. „S-a dus omul de bine din ţară şi nu mai este niciun om cinstit printre oameni; toţi stau la pândă ca să verse sânge, fiecare întinde o cursă fratelui său.
    Mâinile lor sunt îndreptate să facă rău: cârmuitorul cere daruri, judecătorul cere plată, cel mare îşi arată pe faţă ce doreşte cu lăcomie, şi astfel merg mână-n mână.
    Cel mai bun dintre ei este ca un mărăcine, cel mai cinstit este mai rău decât un tufiş de spini. Ziua vestită de toţi prorocii Tăi, pedeapsa Ta, se apropie! Atunci va fi uluiala lor.
    Nu crede pe un prieten, nu te încrede în ruda cea mai de aproape; păzeşte-ţi uşa gurii de cea care îţi stă în braţe!
    Căci fiul batjocoreşte pe tatăl, fata se scoală împotriva mamei ei, nora împotriva soacrei sale; vrăjmaşii omului sunt cei din casa lui!” – Biblia – Mica 7 –
    O seara si o binecuvântata cu liniste si pace si saptamâna, învesmântata în Lumina Divina, draga Ana !

    Apreciat de 1 persoană

  5. Today it is very difficult to understand the electorate. Blindness to see what you convert, is increasingly distant. And politicians do theirs in that confusion. There are tunnels that have no end but hope must always be on our side. A well-taken reflection is the best thing to think about where we are living. I do not know so much the indiosicracia of your country but your writing puts the light in a truth that you are living. Regards.

    Apreciază

Lasă un comentariu