Cu ochii închiși

Înainte de-a înțelege sunetele, am înțeles imaginile. Secvențe din tablouri, tablouri, apoi o întreagă colecție. Expoziția de imagini s-a întâlnit cu suita de sunete și au început să închege amintiri, amintiri scăldate uneori în lacrimi, alteori zdrăngănind în hohote de râs, câteodată rămânând în tăcere, ascunse, să rămână doar pentru noi, ca mici diamante.

Cu ochii deschiși ne-am făcut colecția de grimase, de prefăcătorie, de teatru, de minciună. Și mințim convingător – în primul rând pe noi! – și ne mirăm că suntem mințiți și folosiți. Și – ncet-ncet ocolim privirile, pentru că nu mai vrem minciuni, apoi, închidem ochii. Închidem ochii și ne imaginăm privirea curată, limpede, frumoasă, senină de la început, prin care răzbatea sufletul. Închidem ochii și ne refugiem în castelul de vise, departe de uraganele de-afară, departe de sentimentele poluate. Și-apoi, cu ochii închiși, nu mai vedem realitatea, anulăm șansa întâlnirii altor priviri curate, a altor ființe doritoare și căutătoare de frumos, de curat, de uman.

Cele mai frumoase declarații le fac ochii, cel mai atrăgător zâmbet tot ei îl colorează, cea mai motivantă încurajare e tot de ei făcută.

Ochii închiși sunt doar o iluzie a binelui, sunt doar cărarea spre eșafodul libertății și fericirii. Nu poți vedea strălucirea luminii, albastrul cerului, verdele ierbii, oamenii rămași oameni decât numai dacă deschizi larg ochii și vâslești cu privirea până la țărmul iubirii. Pentru că toți ne dorim țărmul acela, lângă un suflet bun și o privire drăgăstoasă, dăruind și primind iubire.

16 gânduri despre „Cu ochii închiși”

  1. „Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;
    dar, dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!” – Iisus Hristos –
    Sa ai o seara sublima, iar în Suflet pace si Lumina Divina, draga Ana !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Citesc deseori din viețile sfinților și acolo regăsesc tot ce am nevoie ca să continui, să mă ridic după ce cad, să zâmbesc iar după ce m-a durut. E atâta liniște la ei, la sfinți pentru că ei nu sunt, nu erau legați de nimicurile de car ene legăm noi, oamenii de rând.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s