Toleranțele… toleranței

După cursul de „toleranțe” am rămas cu o lecție bine învățată. Despre toleranțele efective, matematic calculate, după formule și reguli precise, nu am avut nimic de obiectat, erau dovedite și verificate. Profesorul a avut însă grijă să ne strecoare printre cursuri și lecția „toleranței” – la propriu – lecție ce a fost binevenită și pe care o aplic. În timp, m-a scutit de energie risipită, de timp pierdut în dialoguri contradictorii și neconstructive, de dușmani câștigați fără luptă.

Sunt însă și lucruri care sparg carapacea răbdării și a toleranței. Și-așa a făcut o veste din săptămâna aceasta. Soție, căzută în casă, pe treptele scării interioare, lăsată de către soțul său, în agonie, o grămadă de ore, până să vină soacra și să sune la urgență. Soție care acum este în comă, cu șanse minime de revenire și recuperare. O situație din aceasta te face să te simți în același timp și fiică și soție și mamă și prietenă și femeie și să simți cum geme sufletul în tine. Că ajungi la limita toleranței, a îngăduinței și a înțelegerii. Mă întreb la ce folos atâta educație, tehnologie și informație dacă încă sunt oameni care iau forma bestiei, și asta chiar față de cei pe care sunt datori să-i ocrotească?! Câte femei și câți copii suferă, câți spun că le este bine, deși sigur nu le este, câte zâmbete ascund de fapt drame, câți ani din viață sunt pierduți pentru că oprimaților le este frică sau rușine să lupte pentru firescul vieții lor, pentru o normalitate care nu se negociază nicicum, dar care multora le este interzisă?!

Legile – ale firescului, normalului, dar și ale justiției – există și trebuie respectate. Oare câte agresiuni verbale, psihice și fizice stau ascunse până să iasă la lumină (dacă ies) ?!Multe rămân mute, neștiute. Și când se întâmplă drame ca aceasta, se dă vina pe ceasul rău, pe soartă, pe aștri, pe îngăduință, pe toleranță. Însă și toleranța trebuie să aibă o limită – calculată, învățată, gândită, verificată, aplicată.

10 gânduri despre „Toleranțele… toleranței”

 1. Iti multumesc pentru aducerea acestui subiect in discutie.
  Acest caz a iesit la suprafata pentru ca persoanele respective sunt destul de cunoscute prin Iasi, dar stau si ma intreb cate asemenea cazuri sunt prin satele, comunele si catunele din tara asta si de care nu se va afla niciodata.
  Totusi in cazul de fata nu as imparti taberele in ingeri si demoni deoarece se pare ca sunt multe nuante de gri la mijloc. Nu vreau sa iau apararea nimanui dar beti au fost amandoi la momentul incidentului, la spital, a 2 a zi ei i-au gasit 0.4 la mie alcool in sange, ceea ce inseamna ca seara la ora 23.00 avea 1 la mie, asta inseamna cam 150-200 grame de palinca pura consumata sau mult mai multe bauturi mai slabe. La 1 la mie alcool in sange, greu stai pe picioarele tale….
  Totusi, sotul de ce a chemat ambulanta abia a 2 a zi dimineata? …… foarte ciudat….Oare are ceva de ascuns?
  Multe intrebari….sa vedem ce raspunsuri o sa primim..
  O zi buna!

  Apreciază

 2. Exact ca tine gândesc și eu. Iau doar întârzierea cererii ajutorului ca și semn de întrebare. Și așa cum ai spus, da, acesta este un caz al unor persoane cunoscute, dar această situație a atrocităților domestice, a agresivității în familie îmbracă nenumărate forme și a exlodat ca număr de cazuri în ultimii ani.
  Cel puțin atât cât se află din media.
  Dureros, pentru că la mijloc sunt suflete care suferă mult și vor suferi în continuare dacă nu vor avea parte de ajutor.
  Așteptăm răspunsuri, în cazul acesta.
  Duminică frumoasă! 🌞🌺

  Apreciat de 1 persoană

 3. Frica este cel mai destructiv „pacat” al omului nascut vreodata din femeie pe Terra !
  Doar nasterea din nou, din apa si Duh va forma o (999)Noua *UNA* fiinta, magnifica, magica, desavârsita, ccare va creste, se va dezvolta si evolua prin credinta si iubire de Cuvântul AAAE spre o viata autentica, vesnic tânara si fericita, ascunsa cu Hristos în Dumnezeu ! 😉

  Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh. Nu te mira că ţi-am zis: ‘Trebuie să vă naşteţi din nou.’ Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”

  Merci pentru… Ciquitita ! ABBA este unul dintre grupurile care mi-au marcat adolescenta, iar piesele lor le ascult si azi cu multa placere ! 🙂

  O zi binecuvântata sublima, cu pace, dragoste, bucurie si Lumina Divina, draga Ana !

  Apreciat de 1 persoană

  1. O zi la fel de frumoasă!
   Mulțumesc mult pentru vizită, clip și comentariu! Mereu visele își vor găsi loc în inima noastră și ne vor ajuta să mergem cu încredere mai departe!

   Apreciază

  1. Nu pot înțelege, nu te îngrijorezi, nu faci nimic? Putea să o sune atunci pe maică-sa nu să aștepte până dimineață, în caz că, să spunem s-a speriat. Dar atâta indiferență nu o pot înțelege și accepta.
   Zi cu liniște și oameni frumoși și buni!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s