Subteran

În „covorașele” dreptunghiulare din fața casei (decupaje între trotuare) am pus ierburi grase, diverse feluri, și, în timp, au reușit să acopere pământul, creând două oaze verzi, cu flori mici albe și galbene, atunci când înfloresc. Încântătoare erau, până când am văzut că, sub plantele grase, fire de pir au creat o țesătură rezistentă, sufocantă, greu de înlăturat. Mi-am spus că nu se poate, așa. Cu răbdare, cu insistență am scos cât am putut, dar rezultatul este doar pentru moment. În subteran, sub plantele delicate, pirul va crește iar și iar voi avea de muncă!

Probabil că așa ca pirul se infiltrează răul și nedoritul la orice nivel. Probabil peste gândurile curate ale noastre se „prind” uneori și gânduri mai puțin frumoase și ele trebuie îndepărtate imediat, pentru a ne proteja. Probabil „pirul” e cel care asanează dragostea în relații, uscând sentimentele, înțelegerea și răbdarea. Probabil și bolile se așează tot așa, ușor, începând cu o mână de celule atacate de „pir”, pentru ca apoi să nu poată fi vindecat trupul. Mai mult ca sigur că „pirul” a cuprins și viețile multora dintre cei care hotărăsc „binele” nostru, „bine” pe care nu-l aleg însă și pentru ei.

În privința pirului din „covorase” încă sunt în căutare de soluții, poate o să reușesc să scap plantele grase de el! Cu restul „pirului” însă e mult, mult mai greu, că a năpădit subteranul, amorțindu-l, sugrumându-l.

18 gânduri despre „Subteran”

 1. Când toate lucrurile „subterane” vor fi scoase la Lumina, tot „pirul” va fi înlaturat si mistuit de Flacara Divina !

  Sa ai un Weekend minunat, în toate aspectele binecuvântat, draga Ana !

  Apreciază

  1. Da, așa ar trebui,dar plantele grase rezistă peste iarnă .Acum a tot plouat și am scos cât am putut, însă exact cum spune Issa se vede ca „iarba rea nu piere”. La toamnă le voi scoate, voi înlocui pământul și le voi replanta. Cu riscul să replantez și eventuale rădăcini de pir.
   Mulțumesc pentru idee, weekend frumos!🥰

   Apreciază

 2. Poate că soarele este o parte din „soluția minune”. Un pic de căldură, un pic de lumină și un pic de mișcare, „mixăm” și îndepărtăm!😏
  Până la căldura de la soare, o rază mică-mică de la mine!🤗

  Apreciat de 1 persoană

  1. Chiar mă bucură faptul că nu ați fost de acord! E prima dată când aflu despre proprietățile lui medicinale! Acum o să-l scot și îl voi folosi. Mai trebuie să citesc despre el, să văd corect cum e mai bine, am văzut ca are foarte multe recomandări!
   Mulțumesc foarte mult!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Așa am gândit și eu, dar aceasta o voi face la toamnă. Între timp uite că am aflat și despre proprietățile terapeutice ale pirului.Am observat că fiecare an are alte plante care sunt din abundență și parcă nu este întâmplător.
  Pentru celălalt „pir” – acțiune imediată, fără nicio amânare. 😏
  Mulțumesc mult, seară frumoasă !🥰

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s