Ff – uri!

În general sunt „pro” tot ce e bine definit, concentrat, coerent, concluziv. Lucrurile neterminate, alunecoase, lăsate în coadă de pește, îmi creează o senzație de nemulțumire, de nesiguranță, de neliniște. Continuările pot avea diverse variante și nu totdeauna cele mai reușite.

Așadar, odată ce primăvara a fost una ratată total, cu vreme rece, ploioasă, cu interdicții, cu temeri, iată că primesc cu brațele deschise prima lună de vară! Căldură, lumină, oameni, posibilități de programe și programări! Pentru mine iunie are două semnificații: ff-uri și fff-uri! Explic : ff-uri sunt fetele/femeile frumoase, care parcă înfloresc în această lună! Te uiți și nu poți să nu remarci că sub ochii tăi s-au transformat: zâmbetul le este mai larg, privirea mai jucăușă, fața mai radioasă!Uneori am sentimentul că sunt o întruchipare a celorlalte bogații ale lunii, fiind uneori flori, alteori fructe ori fluturi!

Fff-urile sunt darurile lunii: e prima lună care ne aduce aceste daruri absolut minunate și pe care le primim cu atâta bucurie: flori, fructe, fluturi!

Flori minunate ce pictează pajiștile, grădinile, parcurile, ghivecele, jardinierele! Crini, maci, trandafiri, garofițe, panseluțe, iriși, iasomie, florile de tei, sunt doar câteva din pleiada florilor de iunie, toate delicate, pline de parfum, de mister, de frumusețe!

Căpșunile, frăguțele, cireșele, vișinele vin în planul secundar, cu gust, cu arome, îmbietoare și provocatoare pentru că toate sunt gustoase, dorite și așteptate! Proaspete sau conservate, sunt eticheta lunii, cu aromă, gust și delectare!

Deasupra lor, cu dansul aripilor la purtător, fluturi colorați, într-un vals al verii, cochetând când cu florile, când cu fructele. În zbor ușor, crezi că sunt mesagerii frumuseții florilor către fructe și a dulceții fructelor către flori.

Cu toate aceste mărinimoase oferte, iunie intră triumfal, desfășurându-și faldurile, împrăștiind miresme, satisfacând pofte (de vis, de iubire, de încântare), știind să dăruiască ceea ce are de dăruit, în mod definit: frumusețe, flori, fructe, fluturi, fericire!

22 de gânduri despre „Ff – uri!”

 1. Magnifice, magice si geniale, infinitele Fff-uri ale lumii si lunilor Florar & Ciresar, în care fiecare om de pe paralelele temperate ale Terrei poate sa-si aminteasca de paradoxala si nemarginita dragoste AAAE, a Creatorului Atotputernic Dumnezeu, manifestata plenar, desavârsit, perfect, pur si infinit în Cuvântul întrupat, mort în trup si înviat în Duh, a carui prezenta se simte pregnant si pretutindeni prin VaeDuh ! 🙂

  Binecuvântari eterne, supreme, perene, draga Ana !

  Apreciat de 2 persoane

  1. Început de vară abia și azi am cules căpșuni, cireșe, frăguțe și trandafiri pentru dulceață. Unele pentru casă, unele pentru dăruit. Pentru că anul acesta sunt din abundență și pentru că e mare satisfacție când poți să dăruiești bunătăți!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Aaa, da, mi-amintesc doar numele jocului, dar cum se juca…deloc, deloc nu mai țin minte! Nu, sigur nu e ăla, că era cu „geografie” 😄!
  Jocurile amintite mi-au adus zâmbete pentru că au deschis cutia amintirilor! Ce vremuri… 😏🤗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s