Liniște

O zi de-a lungul căreia s-au înghesuit anotimpurile toate. O zi în care pleci de acasă în tricou, cu ochelarii de soare, dar ai geaca în mână și umbrela în geantă. O zi pe care nu știi de unde s-o iei și unde să o așezi. O zi care a început cu un răsărit în umbre, somnoros, de parcă nu avea chef să se trezească și să ne trezească. Apoi, parcă-parcă se mai întremase și chiar am crezut la un moment dat că azi nu plouă! Păcăleală! Soarele și norii s-au jucat de-a v-ați ascunselea! Și tunete, și ploaie, întâi lent, apoi șuvoaie, în rafale, zgomotoasă, vijelioasă, obositoare. Copacii și-au aplecat frunțile și-abia-și țin frunzele grele de apă. Seara nici stelele nu au mai vrut să iasă. Poate de frig, poate de frică.

Deodată am simțit tăcerea. Se oprise ploaia, se oprise vântul. Niciun zgomot de roți la șosea, niciun lătrat, niciun mieunat, niciun fâlfâit de aripi. Și-n tăcerea neagră a nopții am simțit cum se așezase liniștea în mine: niciun gând, nicio tresărire, încremenise timpul, încremenisem eu. Mă simțeam ușoară ca un fulg, fără griji ori temeri, în afara granițelor timpului și problemelor. O stare de vid luase locul agitației. Ziua plecase, ploaia plecase, vântul plecase și el, iar eu rămăsesem cu liniștea mea, pe care o simțeam ca făcând parte din mine, eu neașteptând nimic, doar contemplând-o și acceptând -o.

21 de gânduri despre „Liniște”

 1. Sometimes we need to enter the depths of our being to dispel doubts or fears. Or simply, looking for a spiritual peace forgetting the world around us.
  Excellent reflection that led us to think of ourselves for even a moment.
  My greetings
  Manuel

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ce stare ai atins! Placut momentul trebuie sa fi fost. 🙂 Eu, uneori, dimineata in drumul de serviciu, oarecum intr-o adormire a orasului ma bucur de un ”moment al meu”.
  O zi buna! Pupiciii

  Apreciază

  1. În ultimul timp, cu toate câte s-au întâmplat, a fost greu de atins o stare de liniște totală așa că am considerat momentul o binecuvântare !
   Mă bucură tare că ți-a plăcut „plimbarea”!
   Zile cât mai pozitive, cu tot ce poate fi bucurie pentru sufletul tău! (Știu că aceste momente dau naștere unor articole minunate!) 😘

   Apreciat de 1 persoană

 3. O liniste suspecta, aparenta si înselatoare,
  Vremuri incerte, schimbatoare, atemporale,
  Efecte cauzate de acceleratii gravirationale,
  De gânduri negre, de lumini si umbre ireale…

  O seara linistita binecuvântata, cu pace-n Suflet, reala, vie si adevarata, draga Ana !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s