Am preluat pasa…

Am intrat în joc de bună-voie, articolele despre toamnă trezindu-mi interesul. Articolele scrise pe aceasta temă au fost ca o minge ridicată la fileu ș-atunci am simțit imboldul să preiau pasa de la http://aurablupu.com/, care a preluat-o de la https://dealedianei.ro/, pasă  care se lasă cu o întrebare, referitoare la cea mai mare bucurie pe care o resimte fiecare odată cu venirea toamnei.

Pe mine toamna mă copleșește cu darurile (bogațiile) ei: nenumărate, toate pline de savoare.

Fructe, care mai de care mai gustoase și aromate, cele de casă avându-le la îndemână, îmbiind la cules și gustat, cele sălbatice (mere pădurețe, măceșe, porumbele…) lăsându-se căutate și descoperite.

Iubesc sucurile – din mere, din pere, din struguri (😉😂😂😂, „bun îi vinu’ ghiurghiuliu!”) și-s gata să-ncep ziua cu un pahar cu suc în locul cafelei, iar seara să savurez o cană cu compot.

Legume fel de fel, care ne dau teme variate pentru conserve, rețete multe unele tradiționale, altele exotice, ne ajută să punem la păstrare pentru mai târziu bogăția de arome și gusturi.

Nuanțe nenumărate se-aștern în paleta culorilor toamnei, de la tonurile direct proporționale cu „toanele” cerului până la rogojina ce s-așterne pe pământ, nuanțe  ce sunt într-o continuă schimbare, bucurându-ți privirea și sufletul.

Și ploile toamnei, molcome, curațitoare, venite special s-așeze sentimentele, s-alunge părerile de rău, să-nmoaie sufletul, să odihnească gândurile…

Și vântul, purtător de dorințe înaripate, misterios și secretos, ca un prieten de taină, dându-se peste cap să te ajute să se-ndeplinească toate of-urile și of-of-urile !

Peste toate tronează dărnicia, sigla toamnei fiind o cunună din darurile cu care vine să ne bucure. O cunună a dărniciei aș dori să o port și eu cât mai des posibil, să pot ajuta, să pot dărui, să pot mângâia, să pot alina.

E încă întuneric, ziua se lasă așteptată, am dat la schimb pentru nenumăratele daruri câteva ore de lumină… Privesc in jur, încercând să străbat întunericul: este cineva acolo? Pasez…

29 de gânduri despre „Am preluat pasa…”

 1. Într-adevar o magica si minunata „pasa”
  Care îmbogateste si umple orice plasa (casa)
  Cu roadele Luminii si caldurii de la Soare,
  Sursa de binecuvântari eterne pentru fiecare.

  Sa-ti fie toamna minunata, cu roduri aromate îmbelsugata, draga Ana !

  Apreciat de 1 persoană

  1. E prima dată când aflu de piracantha, această rudă a cătinei.
   Frumos tablou, care mă face să văd și altfel toamna.
   „La mulți ani!”- cu sănătate și cât mai multe bucurii, cu zile pline de zâmbete și dragoste !❤🥂🎂🌹

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ce frumos și gustos ai descris-o pe doamna Toamnă!
  Și eu iubesc toamna foarte mult! Tânjesc după culorile ei de la munte, tânjesc după mirosul de struguri copți, după foșnetul frunzelor, după molcomul amiezilor calde…
  La mine e…pritovară!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Io nu știu cum de-mi scapă articolele astea faine, din octombrie am dat de el doar azi, în a treia zi de Crăciun. 🙄 Cum i-am scris și Issei, mă abonez la voi, dar uite că nu-mi apar articolele noi. Frumos ai descris toamna, felicitări Ana și-ți mulțumesc că m-ai pomenit. 😍🥰😘

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mulțumesc mult, mult !🙏🙏🙏
  Înseamnă foarte mult pentru mine comentariul tău și aprecierea ta !
  Când citesc ce scrii de multe ori simt ce simți, trăiesc ce povestești, mă întristez sau mă bucur citindu-ți „trăirile”. Toate-acestea mă fac să spun ce ți-am mai spus, continuă să scrii și să împărtășești ce simți, ce trăiești, ce înveți, pentru că până și viața se învață din trăiri, povestiri și exemple.
  Sărbători cât mai frumoase!❤🤗😇

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s