Cocktail de iunie

După atâtea zile ploioase, întunecate, noroioase, friguroase, iată -în sfârșit!- câteva zile de vară, cu soare, cu lumină, căldură, ciripituri, gâze, zumzet de albine, și un cocktail de…cocktailuri!😉

Arome de iasomie, de trandafiri buchetari, de trandafiri de dulceață, de garofițe, de salvie, de soc, de salcâm – deocamdată!- s-au împletit în căușul zilelor de iunie, înmiresmând și colorând, amestecandu-se mirosurile, asortându-se culorile!

Vreo câteva cireșe (parțial coapte!), câteva căpșuni și vreo doi fragi, se-adună în alt cocktail, cel al gustului, lăsând dâre aromate pe cerul gurii!

Buchete de lumini, de culori, de arome, de mirosuri, de sentimente de uimire, bucurie, veselie – un alt cocktail, al trăirilor simple și frumoase.

Gureșele păsărele cu trilurile lor se întrepătrund cu gândurile mele și cu o melodie ce vine bine în sufletul meu, un alt cocktail, al mulțumirii, al recunoștinței pentru azi, aici, acum.

Când nu ai pretenții mari, simplitatea și puținul pot fi ingredientele cockteilului fericirii, așa cum se înfiripă ea, din lucruri mărunte, simple, curate!

Publicitate

12 gânduri despre „Cocktail de iunie”

  1. Am citit de două ori bugetari în loc de buchetari și m-am întors de fiecare dată, spunîndu-mi că nu se poate, mai sorbind din cafea o gură… 🙂 și desfătîndu-mă cu frumoasele poze. Atîta iarbă și atîta culoare numai bine pot face la ochi, la suflet ❤

    Apreciat de 2 persoane

  2. Un cokteil pe cât de viu, natural, real, autentic original, pe atât de parfumat, colorat, aromat, perceptibil, minunat, pentru orice doritor, usor de preparat, de luat si degustat ! Merci !
    Un week end magic, relaxant, în toate binecuvântat, draga Ana !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s