AICI



Fii ca un izvor care se revarsă, iar nu ca un bazin plin mereu de aceeaşi apă.
Paulo Coelho

Aici e locul de intalnire. Intalnire a curiozitatilor, a parerilor, a ideilor.

Suntem urmaritori, urmariti, cititori simpli, din curiozitate, si vizualizatori, cei care doar arunca o pivire, fara sa incerce mai mult.

Aici e locul unde ne intalnim, fiecare dupa sufletul lui. Unii ca la o ceainarie, cu ceai cu diverse gusturi si mirosuri, relaxant, provocand schimbari de idei si opinii.

Altii ca la o cafenea, cu diverse tipuri de arome, concentratii si combinatii, care te trezeste, te improspateaza, te provoaca.

Unii ca la o  shoterie, vin sa-si ia intaritura care le produce brainstormingul!

Unii intra incaltati, fara sa respcte locul, fara sa-i intereseze prea tare pastrarea “curateniei”, neparand preocupati sa-si stearga urmele de murdarie. De regula astia sunt cei carora in general nu le pasa de nimic si doar murdaresc pe un trec.

Altii, precauti, se descalta, intra tiptil, savureaza lectura, isi incarca bateriile sufletului si ale mintii, mai invata cate ceva, mai cunosc pe cate cineva, cu care, intamplator, rezoneaza. Sunt ca la un film frumos, cu floricele si cola, rad si se bucura, primesc informatiile cu sufletul, sunt conectati la alte pareri, intamplari si provocari.

Unele suflete indurerate vin si-si (s)pun aici dureri, pierderi, of-uri, dezamagiri, isi gasesc prieteni si empatitori care-i incurajeaza, care le intind mana sa se ridice, care le sunt „pastila” de supravietuire si depasire a momentului nefericit.

Offsiderii, cu sufletele innoroiate, pe care viata i-a lovit si i-a impietrit, vin mereu cu  „nu se poate, nu exista, nu cred, nu,nu, nu”, chiar daca nu le-a cerut nimeni parerea si nu-i ia nimeni in seama.

Aici, e ca o expozitie de flori, una mai frumoasa ca alta, una mai inspirationala decat alta, fiecare cu sensibilitate si unicitate. Intri “mirosi” si “mirosi”, apoi iesi ravasit si bezmetic. Iti trebuie putin timp sa decantezi ce ai citit, ce-ai inteles, ce ti-a placut, ce te-a informat, ce te-a completat!

Unii vin aici si-si scriu pareri, altii vin aici si-si scriu intamplari, povesti de viata, altii vin si-si scriu amarul, durerea, incercarile. Citindu-i, vedem ca viata, in linii mari, are provocari pentru fiecare. Ma gandeam candva, ca „Doamna” le dadea probleme pentru acasa, din „Gazeta matematica”, doar celor pe care-i vedea olimpici, nu tuturor! Asa si „Doamna Viata” …cu cat crede ca poti mai mult, cu atat te provoaca!

Aici, e coltul de refugiu al sufletului meu. Aici, pe un „sevalet”oferit de platforma, imi asez gandurile, parerile, sentimentele, ma bucur sa vad ca sunt mai multi care gandesc ca mine, ca eu, la randul mau, empatizez cu gandurile si sentimentele multora !

Aici e „izvorul tamaduitor” al sufletului meu, izvor ce-mi da putere sa merg pe calea mea!

6 gânduri despre „AICI”

  1. Aici este alternativa, frumoasă și agreabilă, a site- urilor de socializare invadate de cizme pline de noroi.
    Acesta este răspunsul, frumos argumentat, la întrebarea dacă blogurile vor rezista, a autorului paginii „condeiblog”.
    Toate cele bune vă doresc! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. La fel ca în viata pragmatic-obiectiva, tridimensionala, chiar daca multi îsi confectioneaza masti de ceara, din tot ce scriu în virtual, proza sau versuri pline de carisma, se contureaza personalitatea celor cu suflet gol, sau inima de bunatate plina …
    O saptamâna binecuvântata, Suflet frumos !

    Apreciat de 1 persoană

  3. „este ca o expoziție de flori, una mai frumoasă decât alta, una mai inspirată decât alta, fiecare cu sensibilitate și unicitate”.

    … Asta definește cu adevărat oamenii,
    Un bougainvillea nu-și poate imagina că Rose există.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu