Motoare turate

In zilele noastre, cand totul se petrece cu o viteza galopanta, cand tehnologia  a cuprins toate sferele de activitate  si locurile geografice, cand un copil nici nu face bine primii pasi dar deja face „baie tehnologica”, se pierd altele poate mult mai importante pentru viata noastra.

Sufletele noastre delicate nu sunt motoare. Sufletele noastre nu au fost concepute sa se alinieze la tehnologia de azi. Chiar daca mintea nu are incotro si trebuie sa absoarba informatiile, chiar daca vrand sa facem fata cerintelor zilei provocam creierul sa-si agite neuronii intr-un brainstorming permanent, chiar daca viteza de deplasare isi schimba permanent valoarea cantitativa si calitativa, sufletele noastre sunt in alt compartiment dispuse.

Ele vor o turatie mica, delicata, vor sa fie luate cu incetul, incalzite, mangaiate, alimentate cu iubire de cea mai superioara cifra octanica, altfel le afectam mentenanta. Si ce este un om fara suflet?!

Daca-l turam…riscam sa deterioram sufletul si odata stricat, ramane cu traume. Pentru totdeauna…Chiar daca incerci sa-l tratezi cu dragoste, cu liniste, cu atentie sporita, el mereu va ramane un suflet bolnav. Chiar daca ii schimbi conditiile de rulare, uleiul, combustibilul, cu nimic  nu se mai poate repara.

Un suflet turat e ca o pasare careia i s-au taiat aripile. Stie sa zboare, dar nu poate. Acest suflet nu va mai avea putere nici sa se protejeze pe el, nici sa-i fericeasca pe cei din jur cu dragostea sa. Un suflet turat va emana doar gaze toxice si pentru el si pentru cei din jur, facand viata cenusie, incarcata de noxe.

Aceasta pentru ca el a fost astfel conceput incat sa duca un anume procent de incarcare… de suferinta, de efort, de traume, de jigniri, de minciuni, de suparare si cu cat este forjat mai tare cu atat il distrugem.

Un suflet care merge in relanti va avea putere mereu sa se aplece si asupra problemelor celorlalti, avand grija in acelasi timp si de el, un suflet care a fost ocrotit va avea putere sa treaca mai usor peste incarcari si va avea drum intins catre destinatia cu adevarat importanta.

Publicitate

2 gânduri despre „Motoare turate”

  1. Îmi place enorm si ma bucur sincer, atunci când întâlnesc Suflete clasice, naturale, originale, care nu au intrat în aceasta vâltoare a competitiilor distrugatoare, inconstiente de autentica si adevarata valoare a Cuvântului lui Dumnezeu, singurul „ulei” care protejaza motorul, pinioanele cutiei de viteza, si al celorlalte subansamble aflate în miscare, cu o pelicula imperceptibila prelungind si asigurând buna functionare a întregului vehicul, mai cu seama daca conducatorul este întelept si priceput, întretinându-l si mentinându-l permanent curat.
    O seara binecuvântata cu liniste si pace, Suflet drag !

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s