Pacea mea…

Uneori simt că-mi lipsește ceva, ceva fără de care pare că toate sunt date peste cap. Planetele și planurile zilnice nu se aliniază și nu se concretizează, timpul nu mă ascultă, gândurile sunt împrăștiate, bătăile inimii sunt grăbite, mintea este în ceață, privirea fără țintă, încercând să găsească undeva în interiorul meu ceea ce a pierdut: pacea. Pacea aceea așa, ca un fum, care ba se adună, ba se risipește, atingând fiecare celulă în parte. Pacea aceea care e ca o voce interioară ce parcă-ți șoptește că e totul bine, să te relaxezi, să lași totul să se depene pe ghemul timpului după voia timpurilor.

Pacea aceea care ascunde zâmbetul interior, expirat din toți porii, care-ți ridică colțurile gurii, care-ți dă strălucire privirii, care-ți împinge brațele într-o încercare de zbor.

Pacea aceea care e în stare să liniștească grijile, nesiguranța, temerile, agitația, scenariile negative.

Pacea aceea care e precum bagheta magică, făcând totul strălucitor doar cu un „facă-se voia Ta” !

Și-atunci mi-am dat seama că frica mi-a furat pacea. Frica a găsit ușa necredinței deschisă și s-a strecurat răvășind totul – echilibru, liniște, pace, încredere, speranță…

„Pacea mea v-o dau vouă ” – și numai prin ea poate veni și liniștea mea. Și-acum, mă străduiesc s-o recompun, fir cu fir și fum cu fum.

Pacea mea…

21 de gânduri despre „Pacea mea…”

  1. Pacea, este unul dintre infinitele valori nepretuite, eterne, oferite de Dumnezeu Tatal, în dar, acest har aratat si prezentat prin Fiul Sau Hristos, oricarui om pacatos, care-si recunoaste deschis si sincer, starea decazuta si vinovatia neascultarii ancestrale, înscrisa în genomul oricarui copil nascut din femeie, caracter mostenit si transmis de parinti de la începuturile stravechi prin ADN din generatie în generatie pâna azi.

    V-am spus aceste lucruri cât mai sunt cu voi.
    Dar Mângâietorul , adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
    Vă las pacea , vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.

    Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.
    În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.

    Un sfârsit de saptamâna minunat, cu pace, bucurie si belsug de fericire binecuvântat, draga Ana !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ar trebui să ne păstrăm calmul în orice împrejurare. Ireal, pentru că nu se poate lucrul ăsta. Suntem oameni și avem temerile noastre, dar merită să încercăm de fiecare dată să-i înțelegem pe cei din jur, să ne înțelegem pe noi, să restabilim pacea lăuntrică.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Cred că ai punctat ce e important: ca pacea să țină mai mult decât frica.
    Și-atunci e bine, sau oricum mai bine.

    Am ascultat mai demult un interviu cu ea recitând mantre într-un ritm atât de alert că m-a lăsat fără cuvinte.

    O îmbrățișare cu iz de toamnă frumoasă!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Frica este opusul păcii.. Mai este și războiul tot un opus al păcii. Instabilitatea, la fel (pe care o simt eu tot mai acut) Când ești în războaie și frici interioare sau exterioare, trebuie degrabă restabilită pacea pe „piedestalul” inimii, al minții, al familiei sau chiar al societății – altfel pierderile și daunele lipsei acestei păci, cresc progresiv și afectează, atât trupul, cât și familia și societatea..

    Eu îți doresc din tot sufletul să fie Pace cu tine și cu cei dragi ai tăi, și Pacea lui Hristos să fie cu noi toți.
    Seară frumoasă, Ana !

    Apreciat de 1 persoană

    1. Frica mea vine din furtuna asta a veștilor proaste, a restricțiilor și a grijei pentru ce mai poate aduce rău ziua de mâine. Și nu poți să nu te îngrijorezi când rațiunea de a trăi frumos rămâne doar un vis.
      Seară frumoasă și o viață frumoasă ție, Ștef!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Ei, ei, eeei Ana dragă….
        Frica este cel mai distrugător virus. Nu trebuie să-i urăm bun venit în viața noastră..!
        Frica ne destabilizează și ne distruge din interior.. Odată introdusă în suflet și minte, incepe să producă stricăciuni..
        Și nici nu trebuie adusă frica printre ceilalți oameni, pentru că este ca o molimă; trece de la unii la alții..

        Eu nu te pot ajuta mai mult, dar ce pot să fac este să-ți dau exemplul meu.
        Eu la izbucnirea pandemiei în Martie, m-am văzut ca într-o apocalipsă, ba mai mult, aveam o neliniște chinuitoare care o purtam zi de zi după mine..
        Ce am făcut să scap de ea ?
        Ei bine, intrăm în poveste..

        Am eliminat orice sursă de știri și titluri care vin la pachet cu fricile și news- urile.. Am îndepărtat oamenii, sau m-am îndepărtat eu de toți aducătorii de vești rele și temeri..
        Încerc să evit frustrările și pe oamenii frustrați și speriați de covid și alte sperieturi.. Mănânc sănătos și dorm, ca organismul să fie tot timpul pregătit să facă față oricăror situații neprevazute..
        Bag la ureche multă muzică, glume, și tot ce îmi ridică buna dispoziție..
        În retină doar lucruri interesante, motivante, mult verde și chestii ce îmi țin andrenalina și entuziasmul – la mine.. De citit nu prea am timp, dar sunt suuuper entuziasmat că citesc atâția bloggeri minunați care mă binedispuneți cum știți voi mai bine..
        Mă îndepărtez de mase de oameni pentru că de obicei cei mulți vorbesc doar despre știri, fotbal și politică.. Când pot, dau buzna în natură, lângă un lac, pădure.. Am obicei să sun câte un nebun (prieten) ca mine, și din două vorbe ne crește andrenalina încât avem nevoie de Smurd ca să ne stingă.. 😅

        Fi optimistă și înconjoară-te acum mai mult ca oricând, de oameni puternici, nu de (slabiciuni) care îți adâncesc și mai mult tristețea.. Sună o prietenă cu care rezonezi și începeți să „bârfiți” 5 minute, vei vedea ce bine face treaba asta..

        Scoate-o pe Ana aia puternică din tine, sunt convins că este acolo – Cu bine ! 🤗

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu